Beauvechain Air Base Day 2019

Algemene Informatie

Op 10 april organiseert de luchtmachtbasis van Beauvechain de Beauvechain Air Base
Day 2019, of kortweg de BAB Day 19.

Het doel van dit evenement is om de verschillende eenheden van onze basis en de toestellen van onze Belgische Luchtmacht, met nadruk op de toestellen van onze vliegbasis (de A109 en NH90 helikopters en de SF260 Marchetti vliegtuigen), uitgebreid voor te stellen.


Bovendien zullen er ook verscheidene burgerverenigingen, die een onderlinge band hebben met de basis of de luchtmacht, aanwezig zijn.

Van 10u00 tot 17u00 zal het publiek doorlopend de mogelijkheid hebben om verschillende standen te bezoeken waar we onze capaciteiten tentoonstellen. Daarnaast zal er een statisch display zijn van verschillende toestellen en zullen doorheen de dag ook regelmatig vliegdemonstraties plaatsvinden.


Ons doelpubliek is, in volgorde: jongeren die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en/of in een loopbaan bij Defensie, geïnteresseerden in de vliegwereld, en niet in het minst de omliggende bevolking. We wensen nu eenmaal de band tussen Defensie en de Natie te versterken.


Een deel van de opbrengsten van dit evenement gaat naar de goede doelen die ondersteund worden door de eenheden van onze vliegbasis, waaronder FONAVIBEL (www.fonavibel.be),    't Prieeltje (www.prieeltje.com) en L'Essentiel (www.asblessentiel.be).